Hotel Hubertus, Between the Sky and the Earth

Studio Noa - Network of Architecture opts for Casalgrande Padana’s Amazzonia

Read 166 times
Hotel Hubertus, Between the Sky and the Earth
05/07/2019 - Studio Noa - Network of Architecture, the winner of first prize in the “public and service construction” category in the 11th Edition of the Grand Prix for “Hotel Hubertus”, opts for Casalgrande Padana’s Amazzonia porcelain stoneware tiles.

One of the unique challenges involved in the project was to maintain architectural coherence between the existing building and the new structure, in an attempt to create a feel of uniformity between the old and the new. For the interiors, Studio Noa opted for the Dragon Green and Dragon Black colours from the Amazzonia collection. The 30x60 and 60x60 cm formats were chosen to help create spaces which feel complete yet flow into one another.

As part of wider expansion and renovation work to the existing hotel, the raised swimming pool stands as “an erratic mass straddling the old and the new”. Suspended between the sky and the ground, it looks out over the valley below, like some swimming viewpoint.
The “total” ceramic covering of the pool underlines its monolithic character, defining the outline of the suspended part, which is held up by two pillars or trunks: a small mountain lake translated into architecture. The stone effect of the porcelain stoneware tiles in the Dragon Black colour works wonderfully with the stunning natural surroundings of the mountains, merging seamlessly with the surrounding landscape.

Studio Noa made great effort to get a feel for the area and try to incorporate its special spirit into the project. With these principles as the guiding force, the aim of the project was to bring a new identity to the structure by building on the characteristics of the existing hotel. Studio Noa was determined to respect the unspoilt natural surroundings and local traditions while staying to its signature innovative style. Every element of the existing structure was revisited and rebalanced with the modern structure, as part of an endless dialogue with the surrounding landscape.

Casalgrande Padana on ARCHIPRODUCTSNOA_Casalgrande Padana

NOA_Casalgrande Padana

NOA_Casalgrande Padana

NOA_Casalgrande Padana

NOA_Casalgrande Padana

NOA_Casalgrande Padana

NOA_Casalgrande Padana

NOA_Casalgrande Padana

NOA_Casalgrande Padana

NOA_Casalgrande Padana

NOA_Casalgrande Padana

NOA_Casalgrande Padana

Leave a comment

Related products

Related news

Go to the next article
Grand Prix Casalgrande Padana
Share on Facebook Share on Twitter Share on Tumblr Share on Pinterest
Save to: